ÚJ VÉRSZERZŐDÉS
Nem nyugszunk bele
Honlap
ÚJ VÉRSZERZŐDÉS
.sic
NEM
Putnoki TV
Historica
Putnoki TV
Magyar Interaktív Televízió
Nemzeti Televízió
Segítség
Magyar egység mozgalom
EU-tanázia
Magyar Kárpát Doktrína
NYILATKOZATOK
TURUL hírkövető
A kinevezés bűncselekmény
Lycos MultiMania

Ki olvas minket

Oldalainkat 15 vendég böngészi
VÉGET KELL VETNI AZ ÁLLAMIGAZGATÁSI TERRORNAK - javított

Tanulmányom az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, 1.§)-ra támaszkodik, amely az alábbi alapelvet biztosítja: "Minden ember szabadnak, méltóságban és jogokban egyenlőnek születik!"
Bővebben...


TESTRESZABOTT LEHETŐSÉG

Hirdetési lehetőség – reklám – a Kárpáti Harsonában. Nálunk is bérbe vehető a szolid reklámfelület.
Bővebben...Legfrissebb írások:
Siklósi András : Qrcsány Fletónak Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(4 értékelés)
Publicisztika
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 17:13

Kedves Barátaim és Munkatársaim!
Egy kiváló verset ajánlok most szíves figyelmetekbe, melyhez hasonló bátorságú és színvonalú írás nem terem minden bokorban. Ennél hatásosabb rendszerdöntő költeményt még nemigen volt szerencsém olvasni. Köszönet érte Siklósi Andrásnak! Merítsetek belőle elszántságot!

Üdvözlettel Házik Zoltán alapító, laptulajdonos, főszerkesztő

Módosítás: ( 2009. augusztus 04. kedd, 10:58 )
Bővebben...
 
A zsidó hadsereg főrabbija Magyarországra érkezett! - Miért is? Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(1 értékelés)
Belföld
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 16:49
Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke ma fogadja az izraeli védelmi erők főrabbiját, Avichai Ronskyt, aki a Honvédelmi Minisztérium tábori rabbinátusának meghívására, a tárca vendégeként tartózkodik Magyarországon - erről Fröhlich Róbert, a Honvédelmi Minisztérium tábori rabbinátusának vezetője számolt be az MTI-nek. Arról nem beszélt Fröhlich, hogy a meghívásra miért volt szükség.
Módosítás: ( 2008. október 30. csütörtök, 17:12 )
Bővebben...
 
FTD: Gyurcsány Ferenc "megérett a lemondásra" Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(1 értékelés)
Belföld
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 16:47
Magyarország Berlusconija címmel Gyurcsány Ferencről közölt portrét csütörtökön a Financial Times Deutschland (FTD). A német üzleti, s egyben politikai napilap az írás bevezetőjében megállapította: "Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elvesztette a lakosság támogatását. A több mint 20 milliárd eurós gigantikus válsághitel segíthet ugyan nehéz helyzetbe került országán, karrierjén azonban nem."
Bővebben...
 
Kincsesné Salca Mária: Válság?! - Haza-árulás! Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(3 értékelés)
Publicisztika
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 15:22

Őszöd óta vajon ki hiszi még el, hogy az JÓ az országnak, amit a kormány mond és tesz?
 

A „válságot” a kamatozó pénzből ingyen élő, leggazdagabb pénztulajdonosok mondják ki, mert egyre inkább keveslik a csökkenő kamatokból beszedett, az általuk kívántnál kisebb hasznukat. Addig kínálgatják, tukmálják – egyre „kedvezőbb” feltételű - hiteleiket, hogy az egyre kevesebb vásárló, az egyre inkább eladósodott kölcsönfelvevők közül egyre többen mennek csődbe, mert ez a kamatozó pénzrendszerből törvényszerűen következik. Ezt nevezik ők „rossz hiteleknek”: amit olyanoknak adtak, akik nem képesek – kamatokkal együtt – visszafizetni, de ugye, olyanról is hallhattunk már, hogy haveroknak esetleg nem is volt kötelező visszafizetni a felvett, óriási kölcsönöket.

Bővebben...
 
Kelemen József: Öntudatra ébred a Kárpát-medence? Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(4 értékelés)
Kelemen József, Kiskunfélegyháza
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 13:46

Az új év második napjától Szentendrén látható a Verespatak múltja, jelene, jövője című vándorkiállítás, amely ezután a Dunántúlon folytatja útját. A kiállítás angol nyelvű változata 2007 októbere óta Kanadában vándorol, végül az Egyesült Államok városaiban mutatják be. (A Brüsszelben bemutatott verzió pedig februárban az Európai Unió tagállamait járja végig.) A kiállítás kezdeményezőjével és rendezőjével, Kelemen Józseffel, a Közép-Európa Klub főtitkárával beszélgettünk.

Módosítás: ( 2009. január 26. hétfő, 11:12 )
Bővebben...
 
Csapó Endre: Csapataink harcban állnak… Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(1 értékelés)
Csapó Endre, Sydney, Ausztrália/Új-Zéland
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 13:10
(Megjelent a Magyar Élet 2008. október 23-i számában)


    Ötvenkét évvel ezelôtti eseményekrôl, pontosabban a magyar forradalom és szabadságharcról, ma sincs elég ismeretünk. Érdekek fûzôdnek az események befolyásoló, a valóságtól eltérô magyarázatához. Bûnné lesz az erény a részrehajló megítélésben. Az áruló Kádár, Moszkvával és hazai elvtársaival egyetértésben egyértelmûen bûncselekménnyé nyilvánította a forradalmat, és a hatalom birtokában üldözte mindazokat a személyeket (és az eszmét is), akik, (amelyek) szembeszálltak a bolsevista diktatúrával, és hátrányt szenvedtek azok is, akik csak megnyilatkoztak ilyen értelemben, vagy akár feltehetôen így éreztek. Ez volt a helyzet mindvégig, az egypárturalom bukásáig – amikor végre a bûn és erény megítélése is visszakapta valóságalapját. A társadalom nagy részét érintette ez az értékcsere. Sokak számára egyszerre fontos lett megnyilatkozni a nemzet szabadságküzdelme mellett. A fordulat azonnal elindította a köpönyegforgatókat igazoló történelemhamisítást. Ezért nagyon fontos feltárni és ismertté tenni az eseményeket a valóságnak megfelelôen, hogy a történelemben ember és cselekedet a helyén legyen.

Módosítás: ( 2009. június 25. csütörtök, 16:06 )
Bővebben...
 
Miért fontos, hogy anyanyelvi oktatást kapjanak gyermekeink óvodától az egyetemig itt a Felvidéken! Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(1 értékelés)
Publicisztika
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 12:45
Régóta foglalkoztat ez a kérdés, mint gyakorló szülőt. Ezért, ha gyermekeimmel foglalkozom, még inkább meg vagyok róla győződve arról, hogy az anyanyelv pontos ismeretét és gyakorlását az óvodában kell megkezdeni. Mert a nyelvismeretet a pici gyermek szinte az anyatejjel szívja magába, de a magyar nyelv helyes és szakszerű használatát csak pedagógus segítségével lehet tökéletesen elsajátítani.
Bővebben...
 
Országok, amelyeknek többet ártott az IMF, mint segített Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(1 értékelés)
Publicisztika
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 12:43
A világ országaiban több kárt okozott a Nemzetközi Valutaalap, mint amennyit használt, az elmúlt 20 évben legalábbis szinte csak ilyen példát látunk, amikor azt vizsgáljuk, hogy egy-egy állam milyen helyzetben volt, mennyi pénzt kapott az IMF-től, és milyen áron vergődött ki a válságból, ha egyáltalán ez sikerült neki. A kudarcok főként abból adódtak, hogy a szervezet nem látta át, hogyan is működik az adott gazdaság. Olyannyira nem, hogy nem egy állam kijelentette: legyen akármekkora a baj, még egyszer nem kér a Valutaalapból.
Bővebben...
 
Vajda Iván tanulmánya: A szabadkőművességről.( Ők a világ elitje ?) – I. - IV. rész Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(1 értékelés)
Publicisztika
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 12:04
A szabadkőművességről.( Ők a világ elitje ?) – I.réssz

A szabadkőművességről.(Ők a világ elitje?) – II. rész

A szabadkőművességről (Ők a világ elitje?) – III. rész

A szabadkőművességről (Ők a világ elitje?) – IV. rész


Kárpáti Harsona
Módosítás: ( 2009. február 09. hétfő, 18:15 )
 
Vajda Iván: A szabadkőművességről.( Ők a világ elitje ?) – I.réssz Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(1 értékelés)
Publicisztika
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 12:00
Gyanakvást kelt ki az emberekben, ha hallanak valamit a szabadkőművesekről, mert tevékenységükről, politikai és gazdasági befolyásukról sok legenda kering. Az utóbbi időkben gyakran hallhatjuk, hogy a szabadkőművesek világ összesküvői áldozatai vagyunk. Ők viszont azt állítják, hogy nem titkos, hanem zárt társaságként működnek. De, ha valami zárt alapon működik, akkor az igazi tevékenységükről, csak nagyon nehezen szivárgok ki valami igazság. Hogy megértsük működésük értelmét és céljaikat, tekintsünk egy kicsit vissza a történelembe, hogy hol, mikor és miért alakult meg, és hová vezetett a fejlődése a történelem sodrásában. 
Módosítás: ( 2009. február 09. hétfő, 18:14 )
Bővebben...
 
Vajda Iván: A szabadkőművességről.(Ők a világ elitje?) – II. rész Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(1 értékelés)
Publicisztika
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 11:58
Ezotéria, rituálisok és jelképek.  

      Mind a három fogalomnak van egy közös nevezője. Mind a három összefüggésben van a pszichológiával és az ember lelkével. Az ezotéria, az ember egyéni útja a tömeg korszakban. Ezt az utat mindenkinek saját magának kell átmennie, de még akkor is ha kapcsolatban van hasonló meggyőződésű emberekkel. Ezt nem lehet tanítani, és nem lehet megtanulni. Ezt csak át lehet élni, és élni kell. Az ezotéria, az a ember  belső lelki világának a szembesítése a környező világgal, ami segít élni a világban és győzni fölötte. Ezt csak úgy lehet, hogy megismerjük saját magunkat, belső lelki világunkat és jellemünket. Itt a legnagyobb érték a bölcsesség és a műveltség.

Módosítás: ( 2009. február 09. hétfő, 18:14 )
Bővebben...
 
Vajda Iván: A szabadkőművességről (Ők a világ elitje?) – III. rész Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(2 értékelés)
Publicisztika
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 11:51
A katolikus egyház és a szabadkőművesek viszonya. 

      A katolikus egyház a történelem során mindig nagy hévvel támadta a szabadkőműveseket s az indokait sem változtatta. 1738 -ban XII. Kelemen pápa In eminenti kezdettel, bullát adott ki a szabadkőművesek ellen. A bulla értelmében a szabadkőművesek vallási hovatartozástól független, bizonyos természetes erényeket színlelő férfiak közössége, akiket szoros szövetség tart össze. Megesküsznek a Bibliára, hogy megtartják titkaikat, és aki megszegné ezt az esküt, arra szörnyű büntetés vár. XII. Kelemen pápa is feltette a kérdést, hogy „mi okuk volna a szabadkőműveseknek a titkolózásra, ha nem az, hogy elrejtsék gonosz tetteiket,” A pápa a kiátkozás terhe mellet megtiltotta a katolikusoknak, hogy belépjenek a szabadkőművesek soraiba. Nevezetes a másik vád is. Az, hogy a szabadkőműveseknek ünnepélyes esküt kell tenniük, hogy saját érdekeit akár erőszakosan is érvényesítik a  „cowan”-okkal (nem szabadkőművesekkel) szemben, ha titkos jelek által felismerik egymást, akár hivatali kötelességeik rovására is tartoznak különféle szívességeket tenni egymásnak. A pápa hangsúlyozta, hogy „Ennélfogva nem helyénvaló, hogy a szabadkőművesek fontos hivatali pozíciót töltsenek be a rendőrségen vagy a bíróságon.”

       A katolikus egyház a további években is elutasító állásponttal nyilatkozott a szabadkőművesek iránt.1983-tól jelenleg is hatályos Egyházi Törvény (Codex Iuris Canonici) már nem nevesíti a szabadkőműveseket, pusztán megállapítja, hogy: „Aki belép olyan társulatba, amely az egyház ellen mesterkedik, megfelelő büntetéssel büntetendő, aki pedig ilyen társulatot előmozdít vagy vezet, egyházi tilalommal büntetendő.”

      A Jozeph Ratzinger bíboros, prefektus (jelenleg a pápai trónon, XVI. Benedek néven) által vezetett Hittani Kongregáció 1983-ban kiadja a később II. János Pál pápával jóváhagyott – Nyilatkozat a szabadkőműves társadalomról – című állásfoglalást (Quaesitium est), amely tilalmazza a katolikusok szabadkőműves tevékenységet, és ez irat szerint a szabadkőműves katolikusok nem vehetnek részt az eucharisztia vételében, a szentáldozásban. 

Módosítás: ( 2009. február 09. hétfő, 18:14 )
Bővebben...
 
Vajda Iván: A szabadkőművességről (Ők a világ elitje?) – IV. rész Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(1 értékelés)
Publicisztika
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 11:47
A szabadkőművesek és az illuminátusok. 
 

      A szabadkőművesek a nyilvánosság felé mindig tagadták, leplezték, vagy kicsinyítették politikai tevékenységüket és befolyásukat. A történelem tanulmányozásával, viszont több bizonyíték található arról, hogy a páholyok tevékenysége állandóan összefonódott a politikával. Elsőként az tűnik fel, hogy a szabadkőművesek mindig a hatalom közelébe voltak találhatók (regionális szinten is). Tények tanúsítják, hogy aktívan részt vettek a 18-ik, a 19-ik és a 20-ik század forradalmi mozgalmaiban. A francia forradalom óta folyamatosan kimutatható a szabadkőművesek befolyása, illetve cselekvő részvétele a bekövetkezett világeseménybe. Európában például valamennyi brit miniszterelnök, Franciaországban pedig az összes köztársasági elnök (De Gaule kivételével) szabadkőműves volt.

Módosítás: ( 2009. február 09. hétfő, 18:13 )
Bővebben...
 
"Barack Obama nyert" Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(1 értékelés)
Külföld
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 11:37

Barack Obama nyert, legalábbis egy amerikai hetilap szerint, amely egy héttel az elnökválasztás előtt kihirdette a végeredményt - igaz, még nem jelentette meg az Obama győzelmét deklaráló lapszámot.

Bővebben...
 
MEGHÍVÓ : KÖLCSEY KÖR - A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.Nemzeti Fórum Egyesület Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(1 értékelés)
Kultúra
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 11:26
Tisztelettel meghívjuk Önt, családtagjait és ismerőseit  
Bővebben...
 
Társadalmi ellenállásra szólít fel a Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztala Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(1 értékelés)
Civil kurázsi
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 11:24
A Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal elítéli Gyurcsány Ferenc kormányának döntését a bérek befagyasztásáról, a reálbérek és a nyugdíjak jelentős csökkentéséről. Felháborítóan igazságtalannak, gyalázatosnak tartjuk ezt a lépést azokkal szemben, akik nem tehetnek sem a nemzetközi, sem a hazai pénzügyi válságról, hiszen egész életükben dolgoztak, vagy dolgoznak ma is.

Bővebben...
 
Megosztott az amerikai fekete társadalom Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(1 értékelés)
Külföld
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 11:22
Nagyot téved, aki egységesnek kezeli az amerikai színes bőrűek társadalmát, és úgy véli, a "faji kártyával" megnyerheti a választásokat. A feketéket ugyanaz érdekli, ami a fehéreket is: a gazdaság, az oktatás, a munka, a társadalmi kérdések. A negyvenmilliós színes bőrű legalább tizenegy társadalmi csoportba sorolható be.
Módosítás: ( 2008. október 30. csütörtök, 14:36 )
Bővebben...
 
Mindenszentek, halottak napja és halloween: így emlékezünk a halottakra Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(1 értékelés)
Kultúra
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 11:06
Mindenszentekkor a katolikus egyház tanítása szerint azokról a szentekről emlékezünk meg, akik személy szerint nem szerepelnek a naptárban. Az utóbbi két században szinte teljesen összekapcsolódott a halottak napjával, ráadásul az angolszász eredetű halloween is jelen van, amely egyre erőteljesebben tör be a magyar szokásokba.
Bővebben...
 
A férfiak hűtlenebbek és bizalmatlanabbak, mint a nők Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(2 értékelés)
Életmód
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 11:03
A férfiak jobban észre tudják venni párjuk hűtlenségének jeleit, de bizalmatlanabbak is, mint a nők - állapította meg egy kutatás.
Bővebben...
 
"Magyarországon akár 300 ezer ember is elveszítheti az állását" Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(1 értékelés)
Belföld
Szerkesztette: admin   
2008. október 30. csütörtök, 10:20
Akár 300 ezer ember is elveszítheti Magyarországon az állását, ha nem enyhül a pénzügyi válság - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Cashline Értékpapír Zrt. elnöke. Albrecht Ottó elmondta azt is, hogy várhatóan a nyárinál gyengébb szinten stabilizálódik majd a forint euróhoz viszonyított árfolyama.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 651 652 653 654 655 Következő > Utolsó >>

Oldal 653 / 655
Nagy-Magyarország receptkönyve
Vers
Vers
Filmhíradók on-line
Drábik János
Egyszerüsített honosítási eljárás

Társlapok

Ahová érdemes benézni

Könyvtárszoba

Értékeld a honlapunkat

Mi a véleménye a Kárpáti Harsonáról