Hangya
KMOSZ
Segítség
ÚJ VÉRSZERZŐDÉS
ÚJ VÉRSZERZŐDÉS
ÚJ VÉRSZERZŐDÉS
.sic
Nem nyugszunk bele
NEM
Putnoki TV
Historica
Putnoki TV
Magyar Interaktív Televízió
Nemzeti Televízió
Autonómia nélkül nincs egyenjogúság
Segítség
Magyar egység mozgalom
EU-tanázia
Levél orbánnak
Magyar Kárpát Doktrína
NYILATKOZATOK
TURUL hírkövető
Lycos MultiMania

Ki olvas minket

Oldalainkat 52 vendég böngészi
Kunszentmiklós–Bösztörpuszta : A MAGYAROK HAGYOMÁBYŐRZŐ TALÁLKOZÓJA Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(25 értékelés)
Hagyományok
Szerkesztette: admin   
2009. augusztus 12. szerda, 10:45
A Magyarok Szövetsége 2009. augusztus 21–23-án Kunszentmiklós-Bösztörpusztán megtartja az ide év egyik legnagyobb szabadtéri eseményét, a társadalmi összefogásból létrejött kulturális és hagyományőrző találkozóját, a Magyarok Országos Gyűlését.

Az eseményt 495 civil szervezet támogatta és 1200 helyi rendezvény előzte meg. A részletekről a Magyarok Szövetsége felvidéki elöljárója, Bugár György tájékoztatott.

Milyen szervezet is tulajdonképpen a Magyarok Szövetsége?
– A Magyarok Szövetsége társadalmi önszerveződés. Mindenki, aki a magyarság érdekéért tesz vagy tenni akar, tagja lehet a Szövetségnek. Úgy érezzük, a mai időkben mozgalomként tudunk a leghatékonyabban fellépni.

Mik a céljaik?
– Nyílt szembenézést akarunk Magyarország és a határon túli magyarság állapotával. A Magyarok Szövetsége szakértői csoportok felállításával tájékoztat ezekről, a magyar állami feladatok átvállalására is képes civil szervezeteket épít ki. Tulajdonképpen egy valódi magyarországi rendszerváltás is a céljai között szerepel, az ország gazdasági és politikai szuverenitása helyreállítása érdekében.

Milyen ideológia áll a Szövetség mögött?
– Valljuk, hogy minden embernek alapvető joga van ahhoz, hogy lehetősége legyen a teljes emberi élet megélésére. A nemzet a jövőre szövetséget kötött emberek sorsközössége. Egy nemzetnek joga van saját nemzeti létéhez, az összegyűjtött tudás megismeréséhez. Megkerülhetetlen az évezredes tapasztalatokon alapuló Szentkorona-tan és az arra épülő Történeti Alkotmány felhasználása a nemzet alapvetését megvalósító új alaptörvény megalkotása során. A magyar nemzet történelmileg folytonos, tagja minden elődünk, eljövendő utódunk, és a világ bármely pontján élő magyar ember.

A meghirdetett országos gyűlés mit kíván szolgálni.
– Ez már egy folyamat. Tavaly augusztusban, Bösztörpusztán kezdődött, és máig hat. A Kurultaj elnevezésű rendezvényünkön hetvenezren voltunk. és éreztük az egymáshoz tartozás gyönyörű érzését. Az idén nyáron egy több százezer lélekszámú nagyvárost építünk fel a pusztában, ahol a résztvevők átélhetik majd, hogy milyen is valójában magyarnak lenni.

Milyen felvidéki rendezvényeik voltak eddig?
– Nagyon sok volt már, a legsikeresebbek talán a dunaszerdahelyi majális, a koloni szervezői találkozó és a révkomáromi lakossági fórumok voltak. A Magyarok Szövetsége működésében a határon túli magyarság rendkívül fontos szerepet tart. A bösztörpusztai rendezvényünkön megyék alapján építjük fel a várost, köztük a Felvidék ugyanúgy képviselteti magát, mint Magyarország bármely megyéje. A kulturális programból is kivesszük a részünket, az eseményen ismét fellép például a Felvidéki Rockszínház.

Mit emelne ki a rendezvény programjai közül?
– Számos zenei koncertre kerül sor, lesznek népi játékok, gyermekprogramok, kézműves foglalkozások. A több száz programpont közül csak néhány ízelítő: 1000 őstermelő és kézműves országos vására, Magyar Találmányok Háza, Pusztaegyetem, Civil Parlament, Nemzeti Filmszemle és Könyvnapok, Kárpát-medencei Táncegyüttesek Találkozója, történelmi élőkép 1000 szereplővel, harcművészeti bemutatók, Magyar Ízek Találkozója, Szent Korona Szertartás. Bővebb tájékoztatót nyújt honlapunk, a www.magyarokszovetsege.hu internetes címen. (szu)


Kiemelt tartalom:
  • Szellemi műhely - gondolatok, írások életről, értékekről és az igazságról
  • Kárpáti Mozi - videók, filmek, minden, amit érdemes megnézni, meghallgatni
  • Támogass minket - Kérjük Önöket, hogy lehetőségeikhez mérten anyagiakkal is segítsék munkánkat.

Kárpáti Harsona
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.