ÚJ VÉRSZERZŐDÉS
Nem nyugszunk bele
Honlap
ÚJ VÉRSZERZŐDÉS
.sic
NEM
Putnoki TV
Historica
Putnoki TV
Magyar Interaktív Televízió
Nemzeti Televízió
Segítség
Magyar egység mozgalom
EU-tanázia
Magyar Kárpát Doktrína
NYILATKOZATOK
TURUL hírkövető
A kinevezés bűncselekmény
Lycos MultiMania

Ki olvas minket

Oldalainkat 40 vendég böngészi
Kárpáti műhely

Gyakran Ismételt Kérdések


Hogyan lehet írást, cikket küldeni?


A Kárpáti Harsona elsősorban hírportál és nem áll szándékunkban fórumot nyitni. Természetesen mindenki szabadon kinyilváníthatja véleményét bármely írásról. Ezt megteheti a kapcsolaton keresztül.
A hozzászólás megjelenítésének jogát szerkesztőség minden esetben fenntartja.

Hogyan lehet írást, cikket küldeni?


Amennyiben az írás nem tartalmaz képeket, úgy legegyszerűbben a kapcsolaton keresztül lehet.
Ha mellékletet szeretne küldeni, úgy egyszerűbb e-mailben elküldeni a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre.
Ha Ön regisztrált ovasója a Kárpáti harsonának, akkor a Cikk beküldése menüponton keresztül meg is szerkesztheti a beküldendő írást.
Természetesen ez csak a szerkesztőség jóváhagyása után jelenik meg a Harsona hasábjain.

Hogyan regisztráljak?


Ez nagyon egyszerű. IDE kattintva megjelenik a regisztrációs űrlap, azt kitöltve és elküldve megtörténik a regisztráció.

Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?


Semmi pánik, kattintson IDE.

Mit tegyek, ha elfelejtettem a felhasználónevemet?


Semmi pánik, kattintson IDE.

Szeretném letölteni a Kárpáti Harsona bannerét.


ITT két méretben letölthető a képre kattintva az egér jobb gombjával s a menüből kiválasztani a letöltést.

Lehet-e a jobb olvashatóság érdekében háttér nélkül megjeleníteni az írásokat?


Igen. A főoldalról az írás a bővebben választással nyitható meg. Minden írás jobb felső sarkában van három ikon, ebből a második egy  szemüveget ábrázol.
Ezzel megnyitva az írás fehér háttérrel külön ablakban nyílik meg.
A betűk nagysága böngészőtől függően változtatható.
Mozilla Firefoxban például a CTRL + + illetve a CTRL - - billentyűk kombinációjával.

Nem nyílik meg a videó a Kárpáti Moziban...


A legtöbb videó ún. felugró (popup) ablakban jelenik meg. A böngészőkben ezek a felugró ablakok általában le vannak tiltva és kölön engedélyezni kell az adott intetnet címnek (esetünkben ez a http://karpatiharsona.info), hogy az megnyithassa. A böngészők új generációja ezt automatikusan jelzi, de ez is beállításfüggő.
Más oka is lehet, hogy nem tudjuk megnézni a videót. A videók megtekintéséhez lejátszó kell, de ennek hiányát is jelzi a böngésző. Iyenkor nincs más teendő, mint feltelepíteni. Az Adobe Flash Player a http://get.adobe.com/flashplayer/  címről telepíthető.
Temészetesen megtörténhet, hogy a videó valóban nem működik, ez abban az esetben van így, ha a célállományt törölték (pl. youtube-ról). Ebben az esetben kérjük jelezzék ezt nekünk a kapcsolaton keresztül vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre.

Hogyan lehet a videókat letölteni?


A videók ún. „streaming” módban nézhetőek meg. Ez a folyamatos adatátviteli technológia lehetővé teszi az adatok kisebb csomagokban történő folyamatos („streaming”) közvetítését, amelyeket a beérkezésükkor azonnal egyenként lejátszódnak.
Ennek a „streaming” technológiának a hiányában, használat előtt, a teljes adathalmazt egyetlen nagy csomagban kellene letölteni a lejátszáshoz. Előnye, hogy a videók azonnal nézhetőek, hátránya viszont, hogy nem lehet őket egyszerűen letölteni.
Természetesen vannak eszközök, amikkel a letöltés is megoldható, de mivel sok szolgáltató éppen a letöltés magakadályozása végett is használja ezt a technológiát erre tanácsot a Kárpáti Harsona hasábjain nem szeretnénk adni.

Nem tudom megnézni a mellékelt pdf állományokat


A pdf állományok kinyitásához/letöltéséhez Acrobat Reader szükséses, mely letölthető ITT