ÚJ VÉRSZERZŐDÉS
Nem nyugszunk bele
Honlap
ÚJ VÉRSZERZŐDÉS
.sic
NEM
Putnoki TV
Historica
Putnoki TV
Magyar Interaktív Televízió
Nemzeti Televízió
Segítség
Magyar egység mozgalom
EU-tanázia
Magyar Kárpát Doktrína
NYILATKOZATOK
TURUL hírkövető
A kinevezés bűncselekmény
Lycos MultiMania

Ki olvas minket

Oldalainkat 87 vendég böngészi
A BENEŠ-DEKRÉTUMOK, AMIKRŐL MOST EURÓPA HALLGAT + TÖRVÉNYSZÖVEG Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(113 értékelés)
Dr. Kollár Lajos, Budapest
Szerkesztette: admin   
2009. október 31. szombat, 16:20
Először a nagymamámtól hallottam ezt a szót: Beneš-dekrétumok, akkor nem értettem, hogy ez mit jelent, csak annyit értettem, hogy a felvidéki rokonainknak nagyon rossz az életük ezek miatt. Később is sokat hallottam ezekről a gyalázatos dekrétumokról, de soha, sehol nem találtam, hogy mik is valójában ezek. Most ismét előkerült a téma, mikor a csehek kitalálták, hogy csak akkor írja alá a köztársasági elnökük a lisszaboni-szerződést, ha felmentést kap Csehország a szociális jogokat is biztosító emberi jogi charta alól, ami a szerződés része.

Európa vezető képviselői, felelős államférfiai beleegyeztek, hogy Csehország felmentést kapjon, hiszen attól félnek, hogy máskülönben a szudéta-németek és a magyarok, illetve leszármazottaik vagyoni igénnyel lépnek fel a Cseh Köztársaság ellen, a Beneš-dekrétumok alapján elrabolt ingó és ingatlan vagyonukat visszakövetelendő.

Európa vezető képviselői, felelős államférfiai behunyták a szemüket, szégyenlősen félrenéztek, és megszavazták a cseh zsarolást. Eltekintenek attól, hogy Európa közepén megszűnjön létezni e gyalázat.

Halkan megjegyzem, hogy nem történelemről van szó, nem a régmúlt idők gaztetteiről, hanem a mai, 2009-es évben hatályos jogszabályokról, hiszen 13, azaz tizenhárom dekrétum még ma is hatályban van. Európa közepén.

Nézzünk bele, szemezgessünk, eprésszünk egy kicsit bele ezekbe a fránya dekrétumokba. Mindjárt az elején adódik egy, a címe és száma:

A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK 1945. ÉVI 5. SZÁMÚ DEKRÉTUMA
AZ ELNYOMÁS IDEJÉN KÖTÖTT EGYES VAGYONJOGI ÜGYLETEK ÉRVÉNYTELENSÉGÉRÕL, TOVÁBBÁ A NÉMETEK, MAGYAROK, AZ ÁRULÓK, A KOLLABORÁNSOK, VALAMINT EGYES SZERVEZETEK ÉS INTÉZETEK VAGYONÁNAK NEMZETI GONDNOKSÁG ALÁ HELYEZÉSÉRÕL
Kiadásának dátuma: Prága, 1945. május 19.

Idézzünk belőle egy cseppet:

„4. §
Állami szempontból megbízhatatlanoknak kell tekinteni:
a) a német vagy magyar nemzetiségű személyeket,…”


Na már most: ez a jogszabály Európa kellős közepén a mai napig hatályban van, és Európa felelős államférfiai pillanatnyi érdeküktől vezéreltetve szemet hunynak felette. Tetszenek érteni? Nem érdekli őket, mert most az a fontos, hogy a Cseh Köztársaság minél előbb aláírhassa azt a lisszaboni szerződést. Állami szempontból én meg (többek mellett) megbízhatatlan vagyok! (ezek szerint!) Ki a megbízhatatlan? Mert én szerintem az a megbízhatatlan, aki ezt elfogadta, megszavazta, szemet hunyt felette! Az a megbízhatatlan! De nagyon! (A pontosság kedvéért: Csehországban, és Szlovákiában is hatályban van!)

A jó, kedves brüsszeli nagynénikéje! A tisztelt államférfiaknak! Az legyen a megbízhatatlan!

Ha ez Európa, ha ez az európai értékrend, akkor én nem akarok európai lenni!

Én nem akarok az Európai Unió állampolgára lenni!

Ezt az Európát meg kell szüntetni, el kell törölni a föld színéről, államférfiastul, dekrétumostul, mindenestül!

Mindenki, de mindenki, akinek, vagy akinek a felmenői birtokoltak a volt Csehszlovákia területén bármilyen vagyont, és ezek a szégyenletes dekrétumok alapján rabolták el tőle, indítson peres eljárást a Cseh Köztársaság, vagy a Szlovák Köztársaság ellen! Tömegével! Ezrével! Előbb-utóbb győzni fog az igazság, nem szabad kicsinyhitűnek lenni, nem szabad felejteni! Soha!


Az alábbiakban tekintsék meg a dekrétumok szövegét, eredetiben, a jogszabályokat nem választott testület, parlament hozta, hanem néhány ember! Szerencsére fennmaradtak az iratok, nyomon követhető, hogy ki, kik írták alá ezeket. Ne feledkezzünk meg róluk!
A dekrétumok közül az alábbiak vannak még hatályban:

1945. évi. 005.,  1945. évi. 012.,    1945. évi. 016.,   1945. évi. 028.,   1945. évi. 033.,  1945. évi. 108.

Ha a nyájas olvasót közben a hányinger kerülgeti, ezért a Kárpáti Harsona szerkesztősége nem vállal felelősséget.
 
Olvasható, és letölthető .pdf formátumban:

Szebb jövőt! (a Felvidéknek is!)

DR. KOLLÁR LAJOS
büntetőjogász,
a Kárpáti Harsona főszerkesztő-helyettese
a sajtóiroda igazgatója

Szõnyi Bartalos Mária: A BENES DEKRÉTUM HATÁLYBAN MARADÁSÁIG MINDEN NEMZET ÉS NAGYHATALOM HÁBORÚS BÛNÖS!(Átgondoltam)  - kattintsanak ide!!!Kiemelt tartalom:
  • Szellemi műhely - gondolatok, írások életről, értékekről és az igazságról
  • Kárpáti Mozi - videók, filmek, minden, amit érdemes megnézni, meghallgatni
  • Támogass minket - Kérjük Önöket, hogy lehetőségeikhez mérten anyagiakkal is segítsék munkánkat.

Kárpáti Harsona
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Módosítás: ( 2010. augusztus 19. csütörtök, 17:06 )